Aarhus, studiebyen over dem alle, vækster for vildt

En af de mest populære studiebyer i Skandinavien er Aarhus. Uden tvivl,

kan man sige, hvilket man ellers skal passe på med. Men ifølge flere undersøgelser blandt andet studentom.dk, som for øvrigt beskriver Aarhus utroligt rosende i deres undersøgelse, bliver Aarhus kåret som Danmarks bedste studieby 2021. Det er sket før og i andre lignende undersøgelser. Aarhus kan bare noget, når det gælder om at trække unge mennesker til byen.

 

 

En ung by med gang i den

Der er flere end 60.000 studerende i Aarhus og dermed har byen landets højeste koncentration af studerende i forhold til indbyggere. Altså foran København, men også en del af de nordiske hovedstæder. Det fortæller blot, at smilets by i den grad har fat i det, som de unge studerende ønsker. Byen har et mangfoldigt kultur- og restaurationsliv, som er i konstant vækst. På madsiden er der i dag over 800 forskellige spisesteder i Århus og omegn. Det kan være svært at navigere blandt det store udbud. Men der er råd og hjælp at hente. Her er en brugbar guide til, hvor man skal spise i Aarhus – her er både takeaway, restauranter og kaffebarer med.

 

 

Prisniveauet på boliger er højt

Aarhus får så mange nye tilflyttere hvert år, hvilket stiller store krav til boligmarkedet, og at der hele tiden bliver bygget nye boliger. Og det gør der. Tendensen er, at det areal, man bor på, bliver mindre og mindre – fuldstændig som i de store hovedstæder i verden. Priserne gør, at man ikke kan få mange kvadratmeter at bo på, med mindre man er loaded med penge, eller har nogle velhavende forældre, som køber en bolig til en. Men der er råd og håb forude, hvis man ikke har råd til at købe sin egen bolig. Der kommer også en del almene boliger inden for Ringgaden i Aarhus. Huslejepriserne er sympatiske i forhold til, hvad man får for pengene, og så minimerer man også risikoen for tab, hvis boligpriserne falder.

 

 

Det offentlige rum bliver brugt mere og mere

Når boligarealet pr. indbygger bliver mindre som følge af de høje og stigende boligpriser, er tendensen, at man ikke er så meget hjemme, men bruger byen i højere grad. Det bliver altså mere og mere i det offentlige rum, man mødes med familie og venner. Den tendens har været der i mange år i Europas store byer, og nu er den på vej til Aarhus.

 

De studerende og de mange caféer hænger sammen. Aarhus er fyldt med caféer, og rigtig mange unge har deres egen stamcafé. Hvis man mangler inspiration til udvalget af caféer i Aarhus, så tjek lige her: Lige netop caféerne er af vigtig betydning for byens yngre indbyggere, da det er der, de hænger ud. I Aarhus er der over 100 caféer, og der kommer flere til hele tiden.